Pelbagai pilihan barangan untuk anda sekeluarga, merangkumi pelbagai peringkat usia dari si comel sehinggalah dewasa.
Sesuai untuk koleksi peribadi & juga dijadikan sebagai hadiah buat yang tersayang :)

Monday, February 9, 2015

^_^

BismiLlahirrahmanirrahim..


Lamanya dah tak menjenguk blog sendiri :) Apabila henset disapa sms dari pelanggan yang bertanya tentang produk yang dilihat melalui blog, barulah kembali membelek blog sendiri ^_^

Diri disibukkan dengan urusan duniawi dan mudahan urusan tersebut juga menjadi jambatan penghubung kepada Illahi.. urusan keluarga bersama suami & anak-anak, urusan sosial bersama-sama dengan sahabat dalam menjalankan gerak kerja Islam, insyaAllah :)

Ini sahaja corat-coret kali ini. InsyaAllah ada ruang nanti akan berkongsi lagi kemudian hari :)

Assalamu'alaikum wbt

Monday, July 1, 2013

AL-QURAN, HADITH, TAFSIR

AL-QURAN & TERJEMAHAN (FLORAL)    
Harga : RM 69.00

AL-QURAN, HADITH, TAFSIR

AL-QURAN & TERJEMAHAN (FLORAL)    
 
Harga : RM 69.00

* 30 Juzuk Lengkap
* Rasm Uthmani
* Diluluskan Kementerian Dalam Negeri 
* Sarung boleh ditanggalkan untuk dicuci 
* Saiz (LxWxH) : 11cm x 4cm x 15cm

AL-QURAN, HADITH, TAFSIR

AL-QURAN & TERJEMAHAN (FLORAL)    
 
Harga : RM 69.00

* 30 Juzuk Lengkap
* Rasm Uthmani
* Diluluskan Kementerian Dalam Negeri 
* Sarung boleh ditanggalkan untuk dicuci 
* Saiz (LxWxH) : 11cm x 4cm x 15cm

AL-QURAN, HADITH, TAFSIR

AL-QURAN & TERJEMAHAN (FLORAL)    
 
Harga : RM 69.00

* 30 Juzuk Lengkap
* Rasm Uthmani
* Diluluskan Kementerian Dalam Negeri 
* Sarung boleh ditanggalkan untuk dicuci 
* Saiz (LxWxH) : 11cm x 4cm x 15cm

AL-QURAN, HADITH, TAFSIR

AL-QURAN & TERJEMAHAN (FLORAL)    
 
Harga : RM 69.00

* 30 Juzuk Lengkap
* Rasm Uthmani
* Diluluskan Kementerian Dalam Negeri 
* Sarung boleh ditanggalkan untuk dicuci 
* Saiz (LxWxH) : 11cm x 4cm x 15cm

Tuesday, June 11, 2013

My Kids

BismiLlah


AlhamduliLlah, 5 Jun baru-baru ini hari ulang tahun kelahiran permata hati yang pertama, Anis Zulaikha binti Ahmad Zafran, yang ke 4 :-) Buat anak ummi dan abi, semoga menjadi anak dan kakak yang solehah serta bakal menjadi menyambung mata-mata rantai perjuangan Islam insyaAllah.. Amin.. Ummi dan abi sayang Kak Long :-)

Tak lama kemudian, 8 Jun, kak long dapat demam panas, diikuti adik dan juga kak ngah.  Kak long demam panas + selsema + batuk, kak ngah demam tapi tak berapa panas, adik demam panas + selsema + batuk. Malam-malam kak long tak nyenyak sangat tido, adik pun macam tak selesa bernafas sebab selsema batuk tak keluar kahak. Dan terkini kak long matanya pula seperti nak kena sakit mata..start petang hingga ke malam mata kak long mula jadi bertahi..Moga Allah bagi kekuatan pada ummi untuk menjaga permata hati ummi sebaik mungkin. Semoga anak-anak ummi juga sabar dengan ujian kesihatan serta cepat-cepat sembuh sihat ceria gembira ya.

Apabila dah kena sakit secara 'combo' ni, maka dengan gigihnya ummi pun mulalah membelek-belek cari buku-buku berkaitan sebagai usaha kaedah rawatan (kadang-kadang berguna juga buku banyak-banyak walaupun tak habis 'khatam' tapi boleh diguna sebagai rujukan waktu memerlukan) ;-) Dan juga bertanya kepada kawan-kawan yang ada info serta pengalaman.

Jadi di sini suka untuk saya kongsikan bersama hasil yang saya dapat:
1 - Koleksi Doa (Doa Apabila Anak Sakit Mata , Doa Mengubati Anak Demam Panas)

Moga bermanfaat dan jumpa lagi :-)